Verden

Verden - jordklodenOfte betegnes 1960erne som de glade 60ere. Og det var også en periode med velstand og materiel fremgang. Men alt var ikke lutter sorgløshed og harmoni.

Apollo på startrampeTil eksempel kan det nævnes, at afstanden mellem øst og vest – den kommunistiske og den ikke kommunistiske verden – fortsat var markant. Dette kom tydeligt til udtryk i opførelsen af Berlinmuren, Cubakrisen og Vietnamkrigen.

Desuden opbyggedes vestens materielle velstand til dels på bekostning af den tredje verden, hvor hovedparten af befolkningen fortsat levede under trange kår. Ganske vist blev størstedelen af Afrika afkoloniseret i 1960erne, men dette gjorde ikke forskellen på rig og fattig i denne del af verdenen mindre.

Ovennævnte kan imidlertid ikke ændre på den kendsgerning, at 1960erne var et årti med optimisme og fremtidstro. San Francisco var ikke længere blot en by, men et symbol på at verdenen kunne blive et bedre sted at leve, end den havde været tidligere.

På nogle punkter var 1960erne blot et intermezzo i verdenshistorien. For man var ikke i stand til af afskaffe krig og had. Men det vidste menneskene ikke i 1960erne …

Inspiration til verden i 1960erne

Er du ikke på udkig efter noget konkret, kan du måske finde inspiration på en af følgende sider:

 

Seneste opdatering: Januar 2019

Del siden på: Facebooktwittermail
Del på: