Danmark

Danmark

1960ernes Danmark var en tid med økonomisk vækst og højkonjektur. Arbejdsløsheden var lav, hvilket gav kvinden mulighed for at etablere sig på arbejdsmarkedet.

Det var i dette årti chartreturismen og privatbilismen slog igennem. Fjernsynet og forskellige hjælpemidler til hjemmet blev hver mands eje. Der var endda almindelige arbejdere, som blev parcelhusejere.

Tidligere havde sex været noget tys, tys. Men i 1960erne kom det frem i lyset, at det rent faktisk var noget, der fandt sted. Som følge af dette blev p-pillen og pornografien legaliseret.

Befolkningsstørrelsen
1960 = 4.585.256
1970 = 4.937.579
(Danmarks Statistik)

Den materielle velstand gav mulighed for eksperimenter og alternative livsformer. Mange af eksperimenterne viste sig ganske vist at være blindgyder, men selv disse gav danskeren gavnlige erfaringer.

De unge menneskers hår blev længere. Der blev vakt forargelse. Studenteroprøret brød ud. Og kvinderne iførte sig røde strømper.

Men lang fra alt var oprør i 1960erne. Til eksempel kan det nævnes at det danske monarki var særdeles populært. Kongen hed Frederik IX, og han var gift med den svenskfødte dronning Ingrid. Sammen havde de tre døtre, den ældste var kronprinsesse Margrethe, som i 1967 giftede sig med prins Henrik. I 1968 fødtes prins Frederik, og i 1969 fik de prins Joachim.

Inspiration til 1960ernes Danmark

Er du ikke på udkig efter noget konkret, kan du måske finde inspiration på en af følgende sider:

 

Seneste opdatering: November 2021

Del siden på: Facebooktwittermail
Del på: